Dia Internacional de les persones amb discapacitat

2020-01-20T11:58:47+01:00

Es calcula que mil milions de persones al món viuen amb discapacitat i s’enfronten moltes barreres perquè se les inclogui en aspectes socials clau. A conseqüència d’això, no gaudeixen de l’accés a la societat de la mateixa manera que altres, inclòs en àrees com el transport, l’ocupació, l’educació i la vida política i social. El dret a participar en l’activitat pública és essencial per crear democràcies estables, per a una ciutadania activa i per reduir les desigualtats socials.

Promovent l’enfortiment es creen oportunitats reals per a la gent, es potencien les seves habilitats i se’ls ajuda a establir les seves prioritats. L’empoderament implica invertir en les persones – en llocs de treball, salut, nutrició, educació i protecció social. Quan passa això, estan millor preparades per aprofitar oportunitats, esdevenen agents de canvi i poden assumir amb més preparació seves responsabilitats cíviques.

Podeu consultar el document sobre Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat  en format lectura fàcil.

Diferents entitats i associacions preparen activitats per commemorar aquest dia tan important. Anirem actualitzant aquesta entrada amb més informació.

Notícies relacionades:

Engega la campanya del dia internacional de les persones amb discapacitat

Concurs públic imatge commemorativa

Nova imatge commemorativa

La vostra privadesa és important per a nosaltres

En aquesta pàgina web s’utilitzen cookies per poder oferir una experiència més personalitzada. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web, juntament amb l’avís legal. Podeu canviar d'opinió i personalitzar el consentiment sempre que vulgueu, tornant a aquesta web.

> Avís Legal, Cookies i Privacitat

Ok