Benvolguda comunitat educativa de les Escoles Fàsia,
En aquest apartat us anirem afegint les circulars o informacions que considerem importants transmetre a les nostres famílies.

DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE DE 2020

DIMECRES 4 DE NOVEMBRE DE 2020

Podeu trobar informació sobre les mesures i el protocol d’actuació:

Al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya:

Al web del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya:

Al web del Consorci d’Educació de Barcelona:

DIVENDRES 30 D’OCTUBRE DE 2020

DIVENDRES 4 DE SETEMBRE DE 2020

Podeu descarregar diferent documentació relativa a l’inici de curs i els plans d’actuació en el marc de la pandèmia:

 

DIMECRES 20 DE MAIG DE 2020

Adjuntem un parell d’enllaços que ens han arribat a l’escola i que poden ser d’interès per alguna família:

 

DIJOUS 14 DE MAIG DE 2020

 

Volem informar a totes les famílies de l’escola que el Col·legi de Metges de Barcelona ha fet donació de dues caixes de material sanitari de protecció per les dues escoles. El passat dijous, la directora de Sarrià va passar per les seves instal·lacions a recollir-ho. Volem agraïr aquest gran gest a un col·lectiu tant important per tots nosaltres aquests dies.

 

 

 

DILLUNS 11 DE MAIG DE 2020

 

Us informem que l’escola ha participat en una enquesta sobre confinament i discapacitat organitzat per un grup interdisciplinari d’investigadors de la UB i la UAB, compartim amb vosaltres els resultats preliminars que ens han fet arribar i l’enllaç per si voleu participar-hi:

Versió català https://tinyurl.com/vnpfe8a

Versió castellà http://tinyurl.com/t96nlw6

Conductes isentiments experimentats: Els infants i joves amb discapacitat han realitzat un procés d’adaptació i acceptació de la nova realitat, amb certs episodis de nerviosisme i alguns d’agressivitat; i on l’alegria, l’afecte la felicitat, l’ansietat i l’estrès són els sentiments experimentats de forma més habitual.

Sortides al carrer: Prop de la meitat dels infants i joves amb discapacitat han sortit, essent els motius principals, airejar-se i evitar situacions crítiques; mentre que dels que han sortit, una part han hagut de patir situacions incòmodes per part d’altri

Serveis i tractaments: Els farmacològics majoritàriament no s’han vist afectats, els centresescolars han donat suport a infants i joves, i els tractaments rehabilitadors i psicoterapèutics s’han vist afectats

 

 

DIVENDRES 1 DE MAIG DE 2020

 

Us compartim la web de Canal Salut un canal segur on podeu trobar informació per a professionals, protocols d’actuació, dades del coronavirus, materials audiovisuals i les notícies més actualitzades respecte al Coronavirus SARS-CoV-2.

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/

 

DIJOUS 30 D’ABRIL DE 2020

 

Autismo España ha llençat una nova pàgina web per informar i recollir les demandes de les persones amb autisme durant la crisi sanitària per la pandemia del coronavirus:

https://estadoalarmatea.org/

 

 

 

 

DILLUNS 20 D’ABRIL DE 2020

 

Des del Departament de Salut ens faciliten l’enllaç a la informació:

Consideracions i recomanacions per a persones usuàries de la targeta Cuida’m durant l’ingrés en el període de crisi de la COVID-19″:

https://catsalut.gencat.cat/web/.content/minisite/catsalut/proveidors_professionals/cuidam-covid.pdf

En cas d’ingrés hospitalari s’ha de facilitar l’acompanyament per part del familiar (l’acompanyant ha de ser a tota hora la mateixa persona) sempre que la situació clínica ho permeti (per exemple, l’ingrés a la UCI no està permès).

Perquè això sigui possible és molt important disposar de la targeta Cuida’m:
https://catsalut.gencat.cat/ca/proveidors-professionals/tsi-cuidam/

La Targeta sanitària Cuida’m identifica aquelles persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris.

Les persones amb les patologies o diagnòstics següents:

 • Demència (amb un nivell d’afectació cognitiu moderat, GDS a partir de 4).
 • Dany cerebral amb trastorn de la conducta.
 • Discapacitat intel·lectual (retard mental) greu i profunda.
 • Discapacitat intel·lectual (retard mental) lleu o moderada amb trastorn de conducta.
 • Trastorns de l’espectre autista (autisme)
 • Malalties minoritàries cognitivoconductuals de base genètica en l’edat pediàtrica amb trastorn de conducta.

Amb aquesta targeta sanitària es facilita:

 • La priorització en l’accessibilitat al sistema, com ara disminuir demores en les sales d’espera.
 • Facilitar l’acompanyament al pacient en les zones d’urgències o d’activitats diagnòstiques i l’acompanyament permanent en els ingressos hospitalaris.
 • La flexibilitat en el temps dedicat a la consulta (amb la previsió d’un espai i un temps específics).
 • Facilitats en les consultes no presencials, en l’atenció domiciliària i en l’accés a l’hospital de referència en demandes urgents del SEM.
 • Les actuacions proactives del 061 CatSalut Respon.
 • L’atenció especial en el transport sanitari i l’acompanyament, si és necessari.
 • En el següent enllaç trobareu tota la informació, així com els tràmits per sol·licitar-la:

http://catsalut.gencat.cat/ca/proveidors-professionals/tsi-cuidam/

Enllaç al fulletó explicatiu:

http://catsalut.gencat.cat/web/.content/minisite/catsalut/ciutadania/acces_sistema_salut/documents/diptic_cuidam.pdf

DIMARTS 14 D’ABRIL DE 2020

 

El Grup  CHM Salut Mental ha cret una nova secció on s’aniran publicant els diversos materials elaborats per professionals de les entitats que composen el Grup CHM Salut Mental amb la finalitat d’oferir un suport en format de recomanacions, consells, guies, etc. Uns materials adreçats a diversos col·lectius per tal d’ajudar-los a gestionar aquesta situació de confinament produïda per la crisi del COVID-19 d’una manera més saludable.

Enllaç a la nova secció: http://www.grupchmsm.com/covid-19/

DIVENDRES 3 D’ABRIL DE 2020

 

 • El Centre d’Higiene Mental, entitat que gestiona el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi, ha elaborat més material sobre com gestionar la situació de crisi sanitària i confinament que estem vivint amb els infants, els/les adolescents i les famílies.

Accedir a tot el material

 • Les empreses Grup Sifu i Agils Accessibilitat han elaborat vídeos amb informació bàsica de la Covid-19 amb locució, text i llengua de signes catalana. Es tracta de 3 vídeos: sobre la prevenció de contagi de la Covid-19, dubtes i respostes sobre l’estat d’alarma i mobilitat de les persones amb discapacitat (l’excepció de confinament per a les persones amb trastorns conductuals).

CAT

https://ajuntament.barcelona.cat/accessible/ca/noticia/compartim-videos-amb-informacio-basica-de-la-covid19-amb-locucio-text-i-llengua-de-signes-catalana_934965

CAST

https://ajuntament.barcelona.cat/accessible/es/noticia/compartimos-videos-con-informacion-basica-de-la-covid19-con-locucion-texto-y-lengua-de-signos-catalana_935000

DIJOUS 2 D’ABRIL DE 2020

 

Informació facilitada per: SAIF Servei per Adolescents i Famílies

Teniu dubtes sobre com gestionar el vostre temps durant el confinament? Us preocupa que s’hagin interromput les classes? Com va la convivència familiar aquests dies? Durant el període en què es mantingui l’estat d’alarma per la Covid-19, podeu seguir contactant telemàticament amb el Servei per a Adolescents i Famílies. En aquests moments en què haurem de buscar, entre totes, més espais per conversar i expressar emocions, en què caldrà regenerar dosis de paciència i ser creatius en les relacions i la comunicació familiars, a l’“Aquí t’escoltem” (ATE) i al Centre per a Famílies amb Adolescents, continuem escoltant els vostres neguits.

Més informació sobre el nostre servei i la resta de serveis municipals adreçats a joves i a les seves famílies a la següent notícia: Accedir 

Recomanacions entorn als règims de comunicació i estança dels fills i filles durant l’estat d’alarma

DILLUNS 30 DE MARÇ DE 2020

 

Amb motiu de la crisi de la Covid-19 i la seva repercussió en l’àmbit de la salut mental, des de la Fundació Congrés Català de Salut Mental posem a la vostra disposició un recull d’informacions, recomanacions i recursos que trobareu a la nostre web a nivell assistencial i també formatiu.

DIMECRES 25 DE MARÇ DE 2020

 

Aquesta setmana s’ha posat en funcionament, a Catalunya, el certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma actual.

Arran de la publicació d’aquest certificat, el CEB dona la següent instrucció, alineada amb el Departament d’Educació, respecte a allò que el govern espanyol diu sobre la possibilitat que les famílies amb fills/es TEA o amb discapacitat puguin sortir al carrer:

 • Les famílies podran sortir al carrer amb aquest certificat marcant la casella corresponent (“Causa de força major o situació de necessitat”). El poden omplir al següent enllaç.
 • Hauran d’acompanyar-lo amb el CAD o altre document que pugui acreditar el reconeixement de la seva discapacitat.

Tots dos documents s’hauran de presentar a la Guàrdia Urbana i/o Mossos si són requerits.

Les famílies poden utilitzar el dispositiu mòbil per emplenar i guardar aquest certificat. No és necessària la seva impressió.

DILLUNS 23 DE MARÇ DE 2020

 

Des dels nostres EAPs de referència ens fan arribar la següent informació.

Com sabeu una situació de confinament perllongat en el domicili pot provocar irritabilitat i derivar en conflictes de convivència en l’àmbit familiar. És per això que us volem facilitar els següents recursos tant a docents, com a l’alumnat i/o famílies si es detecten mostres de malestar psicològic a causa del confinament.

Si teniu ja referent, és millor que us pogueu adreçar al seu professional, ja que les orientacions seran més personalitzades.

Els telèfons, en cas de no tenir referent, són:

 • Col·legi de Psicòlegs de Catalunya (COPC): 659584988 de 9:00h a 20:00h (de dilluns a diumenge)
 • Unitat de Crisi de Barcelona (UTCCB) de la UAB: 900101580 les 24h del dia (de dilluns a diumenge)

Aquests serveis, a més de donar un primer suport psicològic, valoren si és necessari un suport presencial per tal de derivar-los al CSMIJ o CSMA de la seva zona.

Destacar també els  telèfons d’Infància respon (116111) i el de violència de gènere (016) durant aquestes setmanes de confinament com a mesura preventiva.

Restem a la vostra disposició,

Escoles Fàsia