FasiApp

 

En aquest apartat podeu trobar una recopilació de les aplicacions que fem servir a l’escola i que us recomanem.

A poc a poc anirem ampliant més categories, farem un apartat especial per a les novetats i diferenciarem entre les aplicacions vàlides per tablets amb sistema Android i per iPads.

 

També us podeu descarregar un petit manual, elaborat per nosaltres amb recomanacions pràctiques (crear carpetes, connectar-se a una WIFI, etc.): Accedir al manual pracTIC

Bitsboard Pro és una bona aplicació (app) pel recolzament de l’aprenentatge de la lecto-escriptura i del lèxic. És una eina personalitzable i interactiva molt fàcil d’emprar. Elaborar el material també és ràpid i senzill. Bitsboard Pro permet crear blocs de vocabulari amb imatges (bits), text i àudio (per categories, per grafies, etc.) També:

 • Triar entre fotografies fetes per nosaltres mateixos o bé imatges descarregades d’Internet al nostre rodet.
 • Emprar lletra de pal o script i podem gravar la nostra veu, la de l’alumne o la d’algú que resulti familiar.
 • Aprofitar les col•leccions que ja ha creat i compartit algú altre i fer, si cal, les modificacions posteriors que necessitem. Si introduïm més d’una paraula, l’aplicació permet crear oracions.

Els alumnes aprenen de forma lúdica a identificar nou vocabulari, reforcen la memòria i la comprensió visual i auditiva, l’ortografia, desenvolupen la consciència fonològica i practiquen l’ordre de l’estructura de la frase, entre d’altres aspectes.

Les activitats d’aprenentatge

 1. Presentació de vocabulari en imatges a nivell oral, escrit.
 2. Identificació de paraules (àudio i/o escriptura) amb la imatge.
 3. Memory.
 4. Verdader o fals (oral i escrit).
 5. Lletreig / ordenació de frases.
 6. Escriptura de paraules i frases amb i sense mode.

Aquesta app té una versió gratuïta i una de pagament, la recomanem ja que, permet treballar molts aspectes de l’aprenentatge de la lecto-escriptura.

Col·leccions publicades a l'escola

 • Vocabulari bàsic per totes les consonants en català, es tracta de un vocabulari que es podria fer bilingüe donat que es treballa el mateix so en ambdues llengües.
 • Les paraules monosíl•labes.
 • Paraules polisíl•labes.
 • Frases en present, passat i en futur.
 • Electrodomèstics, transports…
 • Les hores del rellotge en català (en punt i quarts)+
 • Adaptació d’alguns temes curriculars (els continents, les meravelles del mon…).
 • Diferents temes per centres d’interès (Nadal, Castanyada, eines, materials de classe, hort urbà…).

PODREU TROBAR LES QUASI 150 ACTIVITATS INTRODUINT LA PARAULA FÀSIA AL CERCADOR DEL CATÀLEG.

 

Feu un cop d’ull al següent vídeo i veureu de quina manera ho treballem a l’escola: Bitsboard en Logopèdia

 

ALTRES APLICACIONS EMPRADES A L’ESCOLA

Mates

Math Bingo Infantil Aplicació per a poder realitzar operacions bàsiques de sumar, restar, multiplicar i dividir. Hi ha la opció de jugar responent les preguntes amb el joc del bingo.
 Math is fun  Infantil Contar daus o animals i posar els números corresponents.
Candy count Infantil Vols una millor manera d’ensenyar els colors i els números?
Math Puppy Primària Aplicació per a poder fer sumes, restes, multiplicacions i divisions. La versió lite només et deixa fer restes, amb tres nivells de dificultat. A mesura que vas encertant els resultats vas avançant de nivell.
Matemáticas Ninja Lite Primària Joc divertit per aprendre i practicar les habilitats matemàtiques, des dels conceptes bàsics de suma, resta, multiplicació i divisió, al problema més avançat i complicat resoldre, com l’ús de l’operador mixt.
   Motion Math Zoom  Infantil Aplicació per treballar la seriació numèrica.
Motion Math: Pez hambriento  Infantil Alimenta el teu peix i juga amb els números!
My math app Primària Bateria d’operacions per poder sumar, restar, multiplicar i dividir.
AB Math lite Primària La versió lite està restringida a només sumes i taules de multiplicar del 2 i el 5, i endreçar números del més baix al més alt. També hi ha la versió lite en matemàtiques expert. Requereix un domini més elevat de les operacions bàsiques (seriació, suma)
Cuenta los animales! Primària Per aprendre a contar fins a 5. En la versió de pagament pots ampliar la seriació fins a 20.
 kids math Primària Per realitzar sumes i restes senzilles. A part del número també surt la quantitat representada.
123 Zoo Infantil Grafisme dels números del 1 al 9. Al costat del número apareix una imatge que representa la quantitat.
Ace Math Land Primària Aplicació per realitzar sumes, restes i multiplicacions senzilles
Ace Multiply Primària ESO Per treballar les taules de multiplicar. Al principi del joc tens totes les taules per poder estudiar o repassar
Addition & Subtraction For Kids Primària Per fer sumes bàsiques
Funny Number Primària ESO Aplicació per a poder treballar els números. Tens l’opció de fer puzles amb cada número del 0 al 9. La opció de marcar el número que et demanen i contar a partir d’imatges de fruites per marcar el número total.
 Multiplication  ESO Resoldre multiplicacions per tal d’aconseguir fer un recorregut que se’t planteja. Si encertes avances.

Llengua

  ABC zoo Infantil Programa per a treballar la psicomotricitat. Surten les lletres de l’abecedari en majúscula i minúscula i amb el dit s’ha de repassar la lletra. Hi ha tres opcions de línea de gruix per repassar (grossa, mitjana i fina).
ABCKit Infantil Aplicació per aprendre les lletres de l’abecedari basat en la metodologia Montessori. El nen/a pot conèixer e identificar les lletres, escoltar la fonètica i pronunciació, escriure les lletres en majúscula i minúscula amb l’ajut d’un traç guiat, disponible en espanyol, català i anglès.
Alphabet Infantil Aprendre a escriure comença amb aprendre a dibuixar les lletres.
abc spanish reading magic Primària Aplicació que és una excel·lent eina per ajudar als nens a aprendre a llegir..
Las palabras de los animales Primària 274 Paraules: 82 animals, 50 menjar, 60 paraules sobre la vida, 23 paraules sobre festivals, 31 paraules sobre l’astronomia i la geografia, 28 paraules sobre altres. (Només 82 animals en Versió FREE)
Esferita Primària Esferita és un conte interactiu i educatiu, on existeix l’opció de llegir-lo per un mateix o que ho faci l’aplicació, a través del conte els nens aprendran els colors i les formes geomètriques.
  Leer y jugar. Aprende a leer con Buba  Primària Aplicació educativa que ensenya als nens a llegir de forma molt lúdica sense l’ajuda d’un adult. Amb dos modes: una manera per a l’ensenyament altra manera per al joc.
Domino Primària ESO Dissenyat amb una logopeda, joc de paraules per treballar el vocabulari, la lectura i l’agilitat amb les síl·labes.
Dyseggxia Primària ESO Joc que ajuda als nens amb dislèxia a superar els seus problemes de lectura i escriptura a través de jocs divertits. Tots els exercicis  s’han dissenyat científicament per tractar aquells errors de lectura i escriptura propis dels nens amb dislèxia.
7 palabritas ESO Si t’agrada fer mots encreuats, troballes i jocs de paraules, anagrames, la teva aplicació es 7 palabritas.

Destreses bàsiques

Match it up 1-2-3 Infantil Joc per desenvolupar habilitats de percepció visual, habilitats cognitives i pot també desenvolupar habilitats de llenguatge amb l’ajuda dels pares, per exemple, en nomenar els objectes i colors.
Opposites Infantil Aplicació que ajuda a desenvolupar importants habilitats cognitives com ara: Conceptualització categorització, les relacions, la generalització i l’abstracció.
  Things that go together Infantil Joc per treballar les relacions d’objectes. Les imatges són reals. Es pot seleccionar el mínim i màxim d’ítems que surtin per relacionar: de 1 a 8.
Sort it out 1-2 Infantil Aquesta aplicació ajuda a desenvolupar la conceptualització, la percepció visual i habilitats motores.
  Build it up Infantil Aquesta aplicació ajuda a desenvolupar habilitats de percepció visual i motricitat fina. També ajuda a desenvolupar conceptes bàsics de matemàtiques com ara la mida, amunt i avall, abans i després.
Matrix Match 1-2 Infantil Permet classificar de forma vertical i horitzontal la imatge que se’ns presenta.
Families 1 Infantil Joc que ajuda a desenvolupar importants habilitats cognoscitives, com ara: classificació, conceptualització, generalització i abstracció. També ajuda a desenvolupar habilitats de percepció visual i habilitats de motricitat fina.
Series 1-2 Infantil En aquest joc el nen aprèn a organitzar els objectes en una sèrie basada en diversos principis, com ara forma, color, mida i quantitat. El joc es desenvolupa conceptes matemàtics primaris com ara la mida i la quantitat, la percepció visual.
Agnitus Infantil Aplicació a la recerca d’educació per les matemàtiques, els colors, les formes, i molt més.

Joc simbòlic

Daily Tasks Infantil Es treballen tres activitats d’higiene:  raspallar-se les dents, dutxa i xampú
Pepi Bath Infantil Es treballen les activitats d’higiene matinal: rentar-se les mans, la cara i les dents,  tallar-se les ungles i raspallar-se el cabell i també treure’s la roba i posar-la a la rentadora
  Toca Kitchen Monsters Infantil Alguna vegada has volgut jugar amb el menjar? Ara pots! has de cuinar i jugar amb el menjar per als dos monstres famolencs. Trieu qualsevol ingredient i el prepares a la teva manera!
Toca Doctor Infantil Sigui un metge per un dia! Examinar i ajudar al pacient mitjançant la resolució d’un munt de diversió. Trencaclosques i minijocs que tenen lloc en el cos humà.
  Toca Hair Salon Infantil Tallar, arrissar, donar color, un nou estil?com ho vols?
Toca Store Infantil Què hauria de vendre la botiga – dolços, menjar o joguines? Qui vol jugar al client? Ara anem a prendre torns!

Educació artística

Doodle Buddy Infantil Primària Eina que permet crear dibuixos i pintures movent el dit per la pantalla, es poden fer estampacions, triar fons divertits o pintar sobre una imatge nostra.
Art of glow Infantil Primària Aplicació de dibuix amb resplendor i animacions configurables.
Dibujos.net Infantil Primària Aplicació per pintar en línia, els més petits gaudiran en un entorn segur on podran desenvolupar les seves dots de petits artistes.
Aprender a dibujar es divertido Infantil Primària Aquesta aplicació permet dibuixar 20 models diferents, des d’un ninot de neu fins a una papallona, fins i tot una locomotora, una flor, etc.
Squiggles! Infantil Joc que ensenya al nen a dibuixar gargots en les imatges perquè puguin venir a la vida amb efectes de so i tot.
Let’s Color! Infantil Aplicació de dibuix que proporciona animació amb la seva coloració.
  Toontastic Primària Crea la teva pròpia història escollint personatges, diàlegs, música, narració.
Sock Puppets Primària Aplicació que permet crear els teus vídeos amb titelles de mitjó, objectes, paisatges i fons.
Toca Band Infantil Juga amb sons i crea la teva pròpia banda!!

Contes per a tothom

Sant Jordi i el Drac Català-Castellà-Anglès iPad / Android
 La Llegenda de Sant Jordi Català-Castellà-Anglès iPad
Sant Jordi, la llegenda Català-Castellà-Anglès iPad
La llegenda de Sant Jordi i el drac Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone / Android
Petit conill perdut troba familia Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Bona nit, mussol! Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Por cuatro esquinitas de nada Castellà-Anglès iPad / iPhone / Android
  Alma y su muñeca del parque Castellà-Anglès-Alemany iPad / iPhone
1000 aventuras Castellà-Anglès iPad / iPhone
De mayor seré… Català-Castellà-Anglès i altres iPad
¡A la cama! Castellà-Anglès iPad / iPhone
Las caperuzas de caperucita Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Mica y Pato Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Arriba y abajo Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
NiceTales Català-Castellà-Anglès i altres Ipad
DoctorW Català-Castellà-Anglès iPad
Adiós enfados! Castellà-Anglès Ipad
iPoe Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
 Les cases perdudes Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Los colores olvidados Català-Castellà-Anglès iPad / iPhone
Las letras y yo. Conte sobre la dislexia Català-Castellà-Anglès i altres iPad(ibook) / Android
Sara pequeña hada y abuela Català-Castellà-Anglès  i altres iPad / Kindle
A la granja! Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Y colorín coloreado Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Alicia al país de les meravelles Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
La caputxeta vermella Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Els tres porquets Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
La ventafocs Català-Castellà-Anglès i altres iPad
La bella dorment – Titelles Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Blancaneus – Titelles Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
El perro y el lobo Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Contes amb valors Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Children’s Tales Català-Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone
Emocions Català-Castellà-Anglès i altres iPad
Gafas Castellà-Anglès
La almohada mágica Castellà-Anglès i altres iPad
Grimm’s Puss in Boots (Dia de Sant Jordi gratis) Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone / Android
Grimm’s Red Riding Hood(Dia de Sant Jordi gratis) Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone / Android
Grimm’s Rapunzel(Dia de Sant Jordi gratis) Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone / Android
Grimm’s Hansel and Gretel(Dia de Sant Jordi gratis) Castellà-Anglès i altres iPad / iPhone / Android

Aplicacions de lectura extretes de diferents fonts: contes treballats a les sessions de logopèdia i cercades per professionals de l’escola, tríptic de l’associació “edita interactiva” i Twitter.