Al desembre de 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 21 de març Dia Mundial de la Síndrome de Down. L’objectiu de la celebració d’aquest dia es generar una major consciència pública sobre la qüestió i recordar la dignitat inherent, la vàlua i les valuoses contribucions de les persones amb discapacitat intel·lectual com a promotors del benestar i de la diversitat de les seves comunitats. Així mateix, es vol ressaltar la importància de la seva autonomia i independència individual, en particular la llibertat de prendre les seves pròpies decisions.

Aquest 2019 es centra amb el lema “No deixem ningú enrere“. Totes les persones amb síndrome de Down han de tenir l’oportunitat de gaudir de vides plenes, tant en igualtat de condicions amb les altres, com en la resta d’aspectes de la societat.

L’associació DOWN ESPANYA ha llançat ‘# Autènticos’, el seu nou vídeo per augmentar la visibilització de les persones amb aquesta discapacitat intel·lectual.