Projectes de Medi Social-Natural

ENS FEM CÀRREC DELS HORTS

Una de les peculiaritats d’una educació integral és la possibilitat de treballar amb els elements naturals del nostre entorn per desenvolupar molts aprenentatges dels que l’aula formal no ens atorga. Permet a l’alumne/a l’augment de la seva capacitat d’observació de l’entorn natural, l’anàlisi dels elements i el raonament. Les experiències manipulatives que es poden oferir estimulen el seu desenvolupament intel·lectual a través dels seus sentits.
La finalitat d’aquest projecte és el desenvolupament motriu, cognitiu i social del nostre alumnat amb un programa d’activitats per l’educació per a la sostenibilitat.La nostra escola disposa de l’Hort Urbà La Palmera Verda al c/Iradier, on podem treballar continguts propis de l’Àrea de Medi Natural, la psicomotricitat i el joc.
És un espai compartit amb d’altres entitats del districte que afavoreix l’aprenentatge-servei.Des del curs passat, les famílies col·laboren amb nosaltres en el manteniment i la plantació. Ens aporten la seva saviesa i els nostres alumnes estan encantats de compartir un espai d’aprenentatge amb els seus familiars.

Aquest projecte va encaminat a oferir als nostres alumnes els coneixements bàsics, a través de l’experiència, sobre els sistemes de manteniment i construcció d’un hort urbà, així com l’ús de les eines necessàries per realitzar aquestes tasques. Veurem i analitzarem els períodes de plantació i de recol·lecció, el procés de creixement de les plantes i els diferents tipus de vegetals que podem introduir en la nostra dieta i els seus beneficis. Alhora, també treballarem l’adquisició d’estratègies i habilitats per fomentar l’autonomia de treball, com la psicomotricitat o la capacitat de planificació i la conscienciació sobre una dieta saludable a través de productes naturals.

Aquest curs continuem amb el projecte que vam iniciar fa 2 anys d’Hort al Cosmocaixa (Hort urbà i Hort hidropònic), ampliant així la nostra participació com a Escoles+Sostenibles. L’hort hidropònic ha estat creat dins el projecte Green Building, on els nostres alumnes reben la formació i supervisió del Grup Babylon.

L’orientació vocacional dels nostres alumnes es veu enriquida amb aprenentatges dins de les famílies professionals on podran inserir-se en el seu futur laboral o pre-laboral.