Projectes d’Autonomia

TALLERS FUNCIONALS

Durant el segon trimestre realitzarem el projecte anomenat “Tallers funcionals”, que es dividirà en quatre blocs que es portaran a terme de dilluns a dijous i tindran una durada de 30-40 minuts.

  • Taller de tasques administratives (ordenar fitxers, destrucció de papers, endreçar armaris de material,…)
  • Taller de neteja de patis (escombrar, endreçar material, netejar desaigües,…)
  • Taller de reciclatge d’escombraries (portar el plàstic i el paper dels contenidors de l’escola als contenidors corresponents del carrer)
  • Taller de neteja de cuina (rentarem i assecarem les safates del menjador).
Aquests tallers tenen la finalitat de treballar l’autonomia, la psicomotricitat i la cohesió de grup.

COMPREM & BERENEM

Els dimecres per la tarda anem a comprar els ingredients per fer el berenar. Anem pel barri a les botigues més properes i treballem els desplaçaments i el comerç. Els divendres pel matí és quan elaborem el berenar amb el grup de forma individual. Treballem l’autonomia, l’agilitat manipulativa i la importància de la higiene durant el procés.

ANEM A LA BUGADERIA

Els divendres per la tarda anem a la bugaderia a rentar les bates dels professors , educadors i draps de cuina. Desenvolupem hàbits d’autonomia domèstica i  tot el procés que implica l’activitat.

ENS HO CUINEM

Cada setmana preparem una recepta diferent.

Per fer-ho, els dijous al matí elaborem una llista dels ingredients, calculem el preu que ens costarà i anem a comprar. Al supermercat, treballem l’orientació i la capacitat d’autonomia. Cada setmana, un alumne s’encarrega d’una tasca diferent (pagar, pesar els ingredients, preguntar als treballadors en cas de dubte, …)
Per la tarda, reconeixem els ingredients i seguim els passos de la recepta. D’aquesta manera millorem les nostres habilitats culinaries.

COSIR I CANTAR

En aquest projecte ens familiaritzem amb el material necessari de costura i aprenem a cosir i fer petits arranjaments.

OFICINISTES

Realitzarem activitats administratives  com: endreçar alfabèticament, manipular  fulls, ensobrar, enquadernar, grapar, foradar, plastificar, enviar emails, ETC.