Com tots ja sabeu el dia 2 d’abril es celebra el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’autisme, des de les nostres escoles intentem sumar-nos a les diferents iniciatives que entitats i associacions organitzen.

https://diamundialautismo.com/

Les persones amb autisme tenen dret a gaudir duna vida feliç. És la principal reivindicació de la campanya de Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme 2022, que té com a lema “Un feliç viatge per la vida”. Per això, necessiten accedir a serveis individualitzats, específics i especialitzats, que s’han d’adaptar en funció de cada etapa vital. Detecció i diagnòstic, atenció primerenca, educació, vida adulta i envelliment, àmbits principals per millorar la qualitat de vida del col·lectiu. Centenars d’edificis de tot Espanya s’il·luminaran de blau la nit del 2 d’abril a la tarda com a mostra de suport a les persones amb autisme i les seves famílies.

Com et pots sumar a la campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme?

Un any més, el moviment associatiu de l’autisme demana a la ciutadania que mostri el seu suport i solidaritat amb les persones amb TEA i les seves famílies, sumant-se a les xarxes socials a la campanya del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme de diferents maneres:

  • Compartint l’espot de campanya, amb els hashtag #DiaMundialAutismo #HazFeliz.
  • Utilitzant i compartint el filtre AUTISME, creat per a Facebook i Instagram, amb preguntes i respostes per sensibilitzar sobre el TEA.
  • Compartint els testimonis pujats per les persones amb TEA i les seves famílies sobre el que significa per a elles la felicitat, o pujant un post en què mostri el seu compromís d’ajudar-los a tenir una vida feliç, al costat dels hashtag #DiaMundialAutismo #HazFeliz.
  • Signant el manifest del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme.

Fa uns cursos vam preparar aquest vídeo i cada any ens agrada compartir-ho amb la nostra Comunitat Educativa.

Us indiquem algunes webs o associacions que treballen per donar visibilitat i recolzar a les famílies.

Associacions Webs
Federació Catalana d’Autisme http://www.fecaa.cat/
Confederación Autismo España http://www.autismo.org.es
Associació Aprenem https://www.associacioaprenem.org/
Autismo Idea http://www.autismoidea.es/
Infoautismo https://www.infoautismo.es/
AETAPI https://www.infoautismo.es/
TEAyudo https://www.autismoteayudo.com/
ANA. Asociación Navarra de Autismo http://www.autismonavarra.com/
Autismo Burgos http://www.autismoburgos.es/
ANA. Asociación Navarra de Autismo http://www.autismonavarra.com/